Efter några dagar i Italien reste vi uppåt Europa igen, närmare bestämt mot München.
Det första vi konstaterade när vi kom över tyska gränsen var att det var väldigt skönt att förstå saker igen. Med fyra års skoltyska kan jag lova att man kommer långt! Betydligt längre än med obefintlig italienska i alla fall. Träffade trevliga människor på tåget också, en Amerikan som aldrig verkade ha åkt tåg innan och en tjej som jobbade inom det militära på Nya Zeeland. Det är bland det roligaste med att tågluffa, alla människor man träffar! Detta är bara två av alla som bidrog till en fantastisk resa! Bland annat amerikanens frustration över att portionerna var så små i Europa var ett inressant ämne som avhandlades runt den Österrikiska gränsen.


Första natten i München var hemsk. Sämsa hostlet vi bodde på helt klart. Läskiga människor och sänger som såg ut att kunna ge en sjukdomar av alla dess slag. Men sova behövde vi, det tog knappt fem minuter efter att vi fått sängarna sen däckade vi båda två. Sen var det bara upp och iväg för nya äventyr.

Andra dagen i staden tog vi och letade upp ett nytt ställe att bo på, vilket gick rätt snabbt och enkelt. Nya hostlet var betydligt bättre och trevligare personal. Sen, hur kan något med Jäger i namnet vara dåligt? Nej tänkte väl det! Eller ja, där saknades ju toadörr på rummet men det löstes med ett drapperi och förståelse mellan oss som delade. Vilket var vi två, en tjej från japan och fem killar. Dessa återkommer vi till. För att spendera dagen med något åkte vi med på en tur till Dachau, hemskt men intressant! Besöket där får ett helt eget inlägg som kommer om några dagar!

Väl tillbaka på hostlet lärde vi känna killarna lite. Två från england, en från staterna, en från Canada och en från, ja gissa... Italien! Stackarn hängde inte med när vi pratade engelska, men han försökte i alla fall. Efter ett tag gick vi alla ner till receptionen med tillhörande bar, drack en öl och hade trevliga samtal. När tiden gick så tyckte canadensaren att vi skulle röra oss vidare, han gick fram till baren och frågade "om de kunde visa på kartan var den bästa och trevligaste utestället fanns", sagt och gjort. Vi tog kartan och gav oss i samlad trupp iväg. Gick, gick och gick och började komma rätt enligt kartan. God öl och trevligt sällkap. Killarna fastnade i en turnering av foosball, vi började prata med en tysk som hade varit i Sverige som pojkscout och jag och sabina avrundade kvällen betydigt tidigare än killarna.

Sista dagen gick vi upp och såg fyra killar som sov som barn, vad de gjort resten av natten fick vi inte veta.

Nedan är lite bilder från den väldigt trevliga staden, kommer antagligen åka tillbaka någongång.
 
 

9 kommentarer

Julia

15 Nov 2013 11:30

Gud så häftigt! jag ska själv flytta till tyskland under våren :) sv; ja asgott :D ja visst gör man!

Svar: Att tågluffa är bland det bästa jag gjort! Du kan se fler inlägg lite överallt i bloggen. Coolt, hoppas flytten går bra!

Sv: Verkligen!
Mathilda Ahlberg

Anita

15 Nov 2013 13:46

Så fina bilder :D

Svar: Tack!
Mathilda Ahlberg

Milina Salihodzic

15 Nov 2013 15:01

Åh så fina bilder!

Svar: Tackar!
Mathilda Ahlberg

Ellen (alatariel)

15 Nov 2013 16:38

Låter super kul, fina bilder också. :) Den första är sjukt vacker.
SV: De är verkligen super goda! ^^

Svar: Det var det verkligen! Tack så mycket förresten! Det kan jag tänka mig att de var!
Mathilda Ahlberg

Milina Salihodzic

15 Nov 2013 17:54

- Ja verkligen, galet!

Kajsa

15 Nov 2013 18:00

härliga bilder :)

Svar: Tackar!
Mathilda Ahlberg

Sofie

15 Nov 2013 19:52

Vad roligt :D

Svar: Verkligen!
Mathilda Ahlberg

Linda Johansson

16 Nov 2013 18:18

åhhhh så fint det ser ut!!

Svar: Det var det verkligen!
Mathilda Ahlberg

maja

22 Nov 2013 15:06

alltså det är helt crazy hur duktiga gatuartister är.

Svar: Verkligen! Man borde ta sig mer tid att stanna upp och titta på deras jobb!
Mathilda Ahlberg

Kommentera

Publiceras ej